Net in Nederland

NiNL

NiNL

“Net in Nederland” is een video on demand platform. De Publieke Omroep geeft vluchtelingen, immigranten en expats een indruk van onze samenleving door on demand media-aanbod. Een voorschot op hun inburgering. De basis vormt een dagelijks journaal (ondertiteling in Nederlands, Engels en Arabisch) aangevuld met een selectie van bestaande programma’s. Met onder meer Klokhuis, De Hokjesman, Nederland van Boven, De Geheugentrainer, Landinwaarts en Puberruil en dus elke dag het Journaal van 18.00 uur. Een programmering met van alles wat: Nederlandse geschiedenis, gebruiken, taal, geschreven en ongeschreven wetten en regels, volksaard en eigenaardigheden. Om te beginnen ongeveer 50 uur TV.  Naast programma’s biedt het platform ook toegang tot algemene nuttige informatie door linkjes naar bijvoorbeeld het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk, gezondheidsinstellingen en bibliotheken.Medewerkers en vrijwilligers gaan langs verschillende AZC ’s en taalklassen in bijvoorbeeld bibliotheken in het hele land om ‘Net in Nederland’ te introduceren bij bewoners.

#voorvluchtelingen

‘Net in Nederland ‘ is een samenwerkingsinitiatief tussen omroeporganisaties AVROTROS, BNN-VARA, EO, HUMAN, KRO-NCRV, MAX en VPRO. In samenwerking met Beeld en Geluid, NTR, de NPO en producenten die voor dit doel om niet rechten afstaan én nieuwkomers in Nederland. Het initiatief past binnen de opdracht van de Publieke Omroep om media-aanbod te bieden voor iedereen in Nederland en verbindingen in de samenleving mede vorm te geven. De komende maanden optimaliseert de redactie het gebruik, de techniek en de distributie van het platform in de praktijk. Ook gaat ze na welk aanbod het meest wordt bekeken en gewaardeerd. Dit vormt de basis voor de keuzes bij de uitbreiding. Verder komt er een videotheek met nog eens 100 uur TV en worden zo mogelijk relevante actuele programma’s en evenementen van ondertiteling voorzien.