Asielzoekmachine

De Asielzoekmachine indexDit is een crossmediaal project, bestaande uit een  webdocumentaire, een tv-documentaire, een radiodocu-drieluik, verschillende tentoonstellingen en bijeenkomsten in het hele land. Het project is op 30 maart gelanceerd en de afsluiting is op 20 juni.. De focus van het project ligt op het asielbeleid, de opvang van vluchtelingen: hoe werkt het en hoe willen we dat het werkt? Dit project gaat op zoek naar oplossingen voor de knelpunten die er bestaan en ideeën over hoe het anders zou kunnen. Een groot aantal knelpunten wordt benoemd, een groot aantal reacties voor oplossingen is ingestuurd. Neem eens een kijkje. Ook handig is de database rondom veelgebruikte begrippen en de rol van instanties.

Tentoonstelling In Humanity House lwem_feat601x601_the-brandling-humanity-houset/m 31 december 2016, Den Haag. de tentoonstelling maakt via beeldende kunst, fotografie en video-installaties de beleving van vluchtelingen invoelbaar: van aankomst en procedure tot vertrek of verblijf.

Met een do-it-yourself-tentoonstelling. Heb je ergens een muur van 12m2? Dan kun je meehelpen aan het verspreiden van deze tentoonstelling. Hoe? Door het ophangen van een themakrant, die je kunt aanvragen via info@asielzoekmachine.nl.

Hoe kom je van een idee naar werkelijke impact?  Hoe zet je een campagne op voor sociale verandering?