Social design

WDCD-2016-challenge_600px

Meer dan 600 ontwerpers, kunstenaars en creatieven uit 69 landen hebben ideeën ingestuurd voor de What Design Can Do Refugee Challenge!

Samen met de deelnemers gaan experts nu de  concepten aanscherpen en verbeteren. De komende weken kunnen de inzendingen worden bekeken en kan erover worden gepraat op het speciale innovatieplatform van de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR) – die samen met IKEA Foundation de Refugee Challenge steunt . Dertig experts van uiteenlopende disciplines zijn aangezocht om feedback te geven aan deelnemers, zodat de definitieve concepten zo scherp mogelijk de selectiefase in kunnen gaan. Dus nu eerst een contribute and improve fase. Daarna komt er een  shortlist van tussen de twintig en dertig concepten. What Design Can Do maakt 1 juli de vijf verkozen concepten bekend! What Design Can Do Live

Andere vraagstukken waaraan creativiteit en design kunnen (moeten?) bijdragen in een oplossing:

Social Design & Behaviour Change: het bevorderen van orgaandonatie, het eten van meer dan twee stuks fruit of vier ons groenten, het dichten van de kloof tussen arm en rijk, een cliëntvriendelijke omgeving binnen de ggz, het terugdringen van de handel in ivoor, inrichting van gevangenissen,…  door bewuste, kritische, doordachte keuzes voor en in design oefen je invloed uit op gedrag en samenleving.

Zie ook gerelateerd bericht elders op dit blog: