Old Skool nominatie Gouden C 2015

Old Skool brengt ouderen en jongeren met elkaars cultuur in contact. Samenwerking tussen  zorggroepen, wijkcentra, vrijwilligersorganisaties, seniorenverenigingen en culturele instellingen. Dj, mc, bboy en graffiti- kunstenaars verzorgden een interactieve presentatie over Hiphop. En het smaakt naar méér! Tijdens de bijeenkomsten kwamen flink wat ideeën los om mee aan de slag te gaan. Op ruim 10 locaties worden projecten opgestart met workshops op het gebied van muziek, dans en graffiti.

senioren urban art

  • Graffiti- enthousiastelingen gaan met een bustour langs markante graffiti spots in Eindhoven. Het eindstation is de Berenkuil, Europa’s grootste open lucht street art locatie. Daar krijgen ze uitleg als opwarmertje voor vervolgtrajecten…
  • Dansliefhebbers krijgen van docent Andre Grekhov in het Parktheater een kijkje achter de schermen en zijn vervolgens van de partij bij de show “Adrenaline” van de breakdance crew “The Ruggeds”. Daarna choreografeert Andre  in diverse wijken met senioren nieuwe uitdagende “moves”.
  • Hoe maak je een “Old Skool” Mixtape van A tot Z? Na de sessies is dat geen vraag meer. Senioren  leren ‘nieuwe’ muziek te maken van muziek uit hun tijd onder begeleiding van DJ en producer Y’skid.

Leuk! Leuk! Leuk!

Lastig kiezen, dat wordt een drukke agenda voor de cultuursnuivers. Het hele traject komt  op video en foto om later nog eens terug te kijken. Natuurlijk ook handig om anderen over de streep te trekken. Wie maakt je wat, gewoon doen en je ongekende talenten ontdekken!

Gouden C