Van PET naar schoen, van fleece naar…

 

AdidasxParley_04

AdidasxParley Prototype gemaakt uit 16 plastic flessen en 13 gram visnet

AdidasxParley_05

foto: Giacomo Giorigi / Sea Shepherd Global

„27 petflessen maken samen één fleecetrui”

Van PET fles naar Fleecetrui, van Fleecetrui naar….,?

Ingezamelde lege PET flessen gaan naar een verwerker. Hier worden de flessen gesorteerd, gemalen en gewassen. Als grote balen snippers belanden ze bij een fiber-producent. Daar worden de snippers omgesmolten waarna er lange draden van worden gemaakt, die weer tot draad en uiteindelijk een fleecetrui of fleecedeken worden geweven.

DOE-DENK IDEE: Second life

Weet jij aan je afgedankte fleece een nieuwe vorm, functie of uitstraling aan te geven? Natuurlijk  kun je  je fleecetrui ook weer omzetten in draad en er iets anders van weven. Door zelf een soort weefgetouw te maken, een grote punnik-houder, te breien met houten of stalen pinstokken, te macramé-en of…

Of  hem gebruiken om er iets compleet anders van te maken of mee te doen. Uitwisselen van materialen mag.

 

Advertentie