Pakje Kunst

Hier zit een leuk kunstproject in om met je klas of kunstateliergroep te doen. Helemaal leuk om een roulerend systeem op te zetten. Van de ene provincie naar de andere. Laat je inspireren door het concept Pakje Kunst.

Surprise-kunst

Zoals de gele ANWB-praatpaal nu nieuwe bestemmingen krijgt, zo gaf de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen die eerder al aan de sigarettenautomaat; de felrode automaten van het Nederlandse fabricaat Birri Zonder behoren inmiddels al tot het Nederlands erfgoed. Ro-Nalt blaast deze sigarettenautomaat eind 2016 nieuw leven in. Het idee: voor vier euro trek je een mini kunstwerk. Drie euro ervan gaat naar de kunstenaar voor zijn kleine zeefdruk, keramische sculptuur, ets of wat dan ook. Zolang het werk past binnen de afmetingen 25x90x60mm. In retour voor je inworp komt er dus geen pakje Gauloise of Marlborro uit, maar je eigen pakje kunst. Hoe leuk is dat! De automaten staan inmiddels in negen steden, waaronder nu ook Eindhoven. Te vinden op de kunstafdeling van boekhandel Van Piere. Steeds gevuld met werkjes van kunstenaars uit de regio.  De inhoud gaat rap van de hand. Gezonde trek: na een ratel-knars-plop-geluid kijken wat je aan kunst hebt gescoord. Spannend.

 

PS Neeltje Verhagen is beheerder voor de regio Eindhoven.