Plint uit Eindhoven staat bekend om haar woord-beeld posters. Inmiddels een begrip in Nederland met 1000 abonnees en een heleboel mensen die bij het zien zeggen: Oja!

Beeld Dichter nr 6 Milou Trouwborst
Alleen gekken en dwazen schrijven … op deuren en glazen? Nee hoor:
Al veertig jaar breken initiatiefnemers Rob Vermeer – docent Tekenen / Beeldende Vorming aan het Lyceum Bisschop Bekkers – en Frank Eerhart – collega Nederlands – een lans voor poëzie. Samen bedachten ze de eerste posters. [Mooie samenwerking!] Mettertijd voegden kunstenaars een bijpassend beeld toe aan de gedichten. Vanuit hun klaslokalen vonden ze een weg naar overal in Nederland. Medio de jaren tachtig waren ze zelfs groots te zien op menig treinstation. En ook sieren ze de wanden van wachtkamers van ziekenhuizen, huisartsen- en tandartspraktijken. Via de opdruk op ansichtkaarten, bekers, raamstickers en kussenslopen kwam poëzie als vanzelf de huizen binnen. Leuk en leerzaam.
Nieuwe Buren
De posters hebben er sinds kort een zusje bij gekregen: tijdschrift Dichter. Dichter nummer 6 maakte Plint samen met het COA en heet: Nieuwe Buren. Met een voorwoord van Ahmed Aboutaleb, Over nieuwe buren, nieuwkomers, vluchtelingen en asielzoekers. Over hoe het was, daar, en hoe het is nu, hier.
Plint nummer 6: handig voor in de les. Ideetje voor CKV, Nederlands en Burgerschap.
Lofrede
De prijs werd uitgereikt op 27 januari in het Van Abbemuseum in Eindhoven uit handen van Joke van Leeuwen.
Zie elders op dit blog: Nederlands: Dichter en kunstenaar