Algemene ontwikkeling.nl

http://www.algemene-ontwikkeling.nl/

“Algemene ontwikkeling is van veel zaken genoeg weten om een normaal, alledaags gesprek of een normale, alledaagse tekst te kunnen volgen.”

Schrijvers en sprekers gaan uit van een zekere basiskennis. Zonder die basiskennis is het lastig, zo niet onmogelijk om bepaalde zaken te begrijpen. Rob de Ruiter, docent Nederlands op het Rijswijks Lyceum, heeft een website opgesteld waar iedereen kennis over de wereldgeschiedenis en cultuur kan opdoen. Van Rembrandt tot Trump, van de Vietnam-oorlog tot Erdogan. Het zijn weliswaar losse onderdelen, 147 items, maar handig voor een heleboel zaakvakken, voorzien van DVD’s en een tijdlijn. Op de site is ook een testje te vinden. Kun je zo meespelen met Weekend Miljonairs, De Slimste Mens, Per seconde Wijzer en iedereen in het programma aftroeven.

  • Milestones of the 20th century
  • 50 Jaar NOS-journaal
  • NOS-jaaroverzicht
  • Mijlpalen van de Wetenschap
  • De onvergetelijke jaren
  • Uw/jouw geboortejaar in beeld
  • Schokkend wereldnieuws
  • Hollands Glorie en
  • The world heritage,