Sollicitatiebrief schrijven

schrijven-van-een-sollicitatiebrief

definitief, leertaak didactiek taalvaardigheid

Even een werkvorm tussendoor parkeren: je beste beentje voorzetten om die leuke bijbaan te krijgen.

Bram Esser de sollicitant

 

 

 

(:

In het examenjaar kun je eventueel nog een stapje verder gaan:  mogelijk kun je externen van de leerbedrijven uitnodigen met eventuele vacatures die ze hebben openstaan voor (vakantie)banen. Zij voeren met groepjes leerlingen per vacature sollicitatiegesprekken en geven op basis van brief, cv en gesprek aan wie de baan zou krijgen en welk cijfer daar volgens een (beoordelingsmodel) bij past. Een alternatieve vorm kan zijn dat de bedrijven een hoek van het lokaal innemen en de leerlingen in groepjes gaan speeddaten. Na afloop ‘borrelen’ leerlingen, personeelsleden en commissieleden met elkaar. Een eerste stap in leren netwerken.