Personages, metaforen en beeldtaal

NLP Taal, beeld en brein

Metaforen, ze zorgen voor kleurrijk beeldend taalgebruik. Wel opletten dat het niet al te clichématig wordt. Metaforen zijn goed te verbinden aan personages in boeken en films. Ook in stripverhalen worden ze om voorgaande redenen vaak toegepast. Wil je meer weten over de werking en toepassing van metaforen, maak dan eens een uitstapje naar Neuro Linquistisch Programmeren. Taal is niet neutraal. Taal heeft een uitwerking op je brein en daarmee op de beelden die je je van zaken en kwesties maakt. Door taal bewust te gebruiken en daarmee bewust beelden op te roepen, heb je ook invloed op het denken en het beleven van situaties door anderen. Beeld en beeldtaal kunnen elkaar daarmee versterken, elkaar ontkrachten en / of ontregelen.

feat-728x409

Zie elders op dit blog spelen met taal:

 

 

Advertentie