NY’s, living walls

As hurricane Sandy gave her final wins, I arrived in New York with planes full of runners (ignorant of the cancellation) for the marathon of marathons. Ravage all around. Numerous firefighters and policemen battled the inferno, the flooded cellars, the snapped trees, the swishing electricity wires, the enormous damage to the subway and more. In the evening it was completely dark. What a resilience! On Sunday there was already a ‘Global / Holland Run’ in Central Park. New York has more and more parks that appeal to the imagination. Less in sight are the many green roofs, roof gardens and living walls. A wonderful development, green lungs.

70 cm h x 30 cm b x 0,3 d, #watermixable oils, #oilpastels #wax #realisticabstract #oilpainting #contemporarypaintings #newyorkcity #greenlungs #living walls #urbanlandscapepainting #urbanpainting #olieverfoppaneel #olieverf #abstractrealism #nycbuildings #miekevanos #blackgreywhite #peinturealhuile

Toen orkaan Sandy haar laatste overwinningen opleverde, arriveerde ik in New York met vliegtuigen vol lopers (onwetend van de annulering) voor de marathon van marathons. Overal verwoesten. Talloze brandweerlieden en politieagenten streden tegen het inferno, de ondergelopen kelders, de geknapte bomen, de zwiepende elektriciteitsdraden, de enorme schade aan de metro en meer. ’s Avonds was het helemaal donker. Wat een veerkracht! Zondag was er al een ‘Global/Holland Run’ in Central Park. New York heeft steeds meer parken die tot de verbeelding spreken. Minder in het zicht zijn de vele groene daken, daktuinen en woonmuren. Een prachtige ontwikkeling, groene longen.