The water lilies, les nymphéas. Enjoy the paradise colors of nature

Many ancient symbols have a deep and philosophical meaning, such a symbol is the lotus, replaced in Christianity by the water lily. The lotus is one of the primordial symbols and is the symbol of the generative powers of both spiritual and natural nature among all the nations of the earth. The delicate flower represents the purity of the heart. It tames the passion and beckoning of Venus.

40 cm h x 60 cm b x 0,4 cm d, acrylic on aluminium.
#waterlilies #lilies #botanicart #miekevanos #waterplant #waterlelies #lotus #inneneinrichtung #interieurstylist #dutchartist #dutchbased #claudemonet

Veel oude symbolen hebben een diepe en filosofische betekenis, zo’n symbool is de lotus, in het christendom vervangen door de waterlelie. De lotus is een van de oorspronkelijke symbolen en is het symbool van de voortbrengende krachten van zowel de spirituele als de natuurlijke natuur onder alle volkeren van de aarde. De delicate bloem staat voor de zuiverheid van het hart. Het temt de passie en het wenken van Venus

Advertentie