Nederlands / Wisselletter, w & b

vrijetijdsbesteding-emailKorte omschrijving van de relatie van het kunstwerk en / of opdracht binnen het programma kunsteducatie.

De wereld is vol van verhalen. Film, posters, filmposters. Strips, bloggers en vloggers, … Neem daarbij ook nog allerlei verpakkingsmaterialen, reclame-uitingen, billboards. Een beeldcultuur met evengoed een lettercultuur. Tekstbeeld, letterbeeld. Het werkt de hele dag op ons in, zonder dat we ons van deze werking echt bewust zijn.

zoeken 2 tGa eens op verkenning. Neem  het werk van graphic-designers eens onder de loep: hoe zit het in elkaar? Wat willen ze bewerkstelligen en hoe doen ze dat? Hoe zou jij dat aanpakken? Niks alleen maar denken, ook doen!

Ontwerp zelf ook eens een filmposter en maak daarbij gebruik van grafische tips en trics die je tegenkomt. Niet door het betere knip- of plakwerk of plaatjes-afstruinerij op internet. Nee, een origineel nieuw ontwerp. Met foto’s van eigen hand, eigen belettering, compositie, typologie et cetera. De hele santekraam.

Wisselletter

alarmerMaar wacht nog even voor je aan de slag gaat met je poster, afbeeldingen en lettergebruik. Want er is één spelregel die richting geeft aan heel het ontwerp en dat is de wisselletter!

Ga nú aan de slag!

4D Wiselletterunstschakel.nl