Community-art Doe Denk

lampKIJK EN VERGELIJK

Zoek deze kunstenaars maar eens op. Of kijk of je zelf andere kunstenaars kunt vinden! Ga op zoek naar andere straatartiesten of andere community-art kunstenaars: ….. en kies er drie van uit. Omdat de kunstenaar of zijn werk je aanspreekt of juist niet.

  • Waarin komen de werken met elkaar overeen? Waarin verschillen ze?
  • Wat zijn de ideeën en opvattingen (wat is hun visie) van de straat-/ community-art-kunstenaar? (raadpleeg het internet). Vanuit welke benadering denk je dat zij hun kunstwerken hebben gemaakt? Voor wie? Waaruit blijkt dat?
  • Zie je dat terug in hun aanpak en werkwijze?
  • Hoe zie je dat terug in hun uitwerking?
  • Nadenken over de functie van kunst in de openbare ruimte.
  • Nadenken over welke beelden passen in de openbare ruimte.
  • Nadenken over welke kunstwerken in de stad jou aanspreken.
  • Nadenken over wat kunstwerken je kunnen zeggen over jezelf.
  • Nadenken over wat jij wilt zeggen met jouw werk.

EN NU AAN HET MAKEN!!! Nu ben jij aanzet!

Stel jij wordt gevraagd in hun voetsporen te treden, maar vanuit je eigen aanpak, werkwijze, vorm en stijl. Welk werk van jou trekt straks op straat mijn aandacht?

Maak met elkaar van jullie werken een eigen Faceboekgroep aan of een eigen Pinterest-projectpagina en leg ook het proces vast.

[TIP: wil je meedoen aan Outing Project, kies dan voor kunstenaars of werken uit je eigen streek. *Een van de voorwaarden om mee te doen is namelijk dat je opnamen maakt in een museum van je eigen dorp of naastgelegen stad. Beter nog: ga de samenwerking ermee aan vanuit je school of opleiding! ‘Schatten’ binnen handbereik dus. Maar dan nóg kun je er je eigen aanpak, eigen visie in leggen!. Maak 20 opnamen, zodat je keuze hebt. Een close up, op vijf meter en op 10 meter, in horizontaal landscape. Misschien dat je sponsoren kunt vinden voor het printen. Werken mogen niet worden opgehangen in publieke gebouwen, monumenten, scholen, ziekenhuizen en openbaar vervoer gelegenheden. Wanneer het werk hangt, fotografeer dan ook op momenten dat er passanten langskomen. Dat is de clou van het project! Reproducties vanaf 70 jaar zijn vaak rechtenvrij. Gebruik transparante behanglijm].

Reflectie

activiteit-gesprek

De beleving komt tot leven in een discussie: wat is je persoonlijk oordeel? Mooi of lelijk, plezierig of onaangenaam, storend of verfraaiend, opvolging waard of een-keer-en nooit weer…

Heb je door dit onderzoek meer aanknopingspunten over hoe je invloed kunt uitoefenen op je omgeving bij het maken van een kunstwerk? En over hoe je dit kunt combineren met je eigen ideeën en interesses?

 

Inside out project

@Kunstschakel