Virtueel bos, DOE-DENK

Help het Virtueel Koningsbos groeien. de spelregels zijn als volgt:

  • Registreer je als klas of persoon op de site. Dan kun je daarna de lesbrief downloaden.
  • Organiseer een les op school over de natuur en over de natuur door de ogen van een beeldend kunstenaar. Thema’s kunnen zijn: KIJKTECHNIEKEN, kijken is de basis van schilderen; hoe kijk ik? STILLEVEN, hoe componeer je? KIJKEN DOOR KADERS, wat wel en wat niet. TECHNIEK, hoe schilder ik met acryl-/olieverf? KLEUREN, hoe meng ik kleur? VORMEN EN TUSSENVORMEN,VOORGROND EN ACHTERGROND, de kunst van het weglaten. HORIZON, PERSPECTIEF, LANDSCHAPLIJNEN, op locatie toepassen. MATERIALEN, VERVORMEN, et cetera….
  • Leg contact met bijvoorbeeld de plaatselijke afdeling van IVN, Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Trek met een natuurgids of boswachter uit de buurt het bos in. Vraag hem of haar het hemd van het lijf over allerlei verschillende bomen in het bos.
  • Schilder nu je eigen boom. Dat kan naar de waarneming zijn, naar je geheugen, naar fantasie, naar….. Vertel (of dicht, of…) waarom de boom speciaal is voor jou.  Iedereen heeft wel zo’n boom: de boom waar je een hut in bouwde, de boom die zo indrukwekkend was door zijn afmetingen en wortelpartijen of de boom waar je hangmat altijd zo’n lekker plekje vond. Upload jouw boom met toelichting naar de website.

In 2016 is ook de 60e editie van de Nationale Boomplantdag gehouden! Jullie hebben nu je eigen boomplantdag!

https://www.facebook.com/virtueelkoningsbos?ref=ts&fref=ts