Online tools

LastPass: wachtwoordenkluis. Of Keepass.

Creative Commons: spelregels in het onderwijs

Symbaloo: je educatieve pagina’s ordenen. Kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld aanleggen en bijhouden van een portfolio. Of een klassenpresentatie van verschillende projecten.  Tutorial.

Yurls: je eigen startpagina maken. Tutorial.

Onder meer via: MOOC Social learning, Ontdekmedia: 

123D Design  

Abcya.com: woordwolk maken. Tutorial.

Amara: ondertitels toevoegen aan video’s. Tutorial.

Afstandmeten.nl:

BigHugeLab Flickr toys

Bookwidgets Tutoorial

Bubbl.us: woordweb maken. (gratis versie max 3 )

Canva infographic, format cv

Capzles: tijdlijn maken. Je kunt met meerdere mensen foto’s aan de tijdlijn toevoegen. Klik op create en new capzle. geef het een naam, een korte omschrijving , tags (trefwoorden). De inhoud (add content) kun je direct toevoegen aan de tijdlijn, kiest voor een pakketje dat uitklapt (stack), of een kort artikel (blog). De content kan van alles zijn: afbeeldingen, video’s, mp3-files, Word, Excel, Powerpoint en PDF-bestanden. Klik op upload en dan op add files en start upload nadat je het file hebt gekozen.  bij pakketje en blog doe je hetzelfde (bij blog kun je ook in het tekstveld typen). De achtergrond en kleur van je tijdlijn kun je aanpassen via design. Je kunt zelfs muziek toevoegen, nadat je die hebt geupload. Klaar? Klik op I’m finished recht boven. Wie mag het zien? Capzle privacy. Ook kun je de url eventueel kopiëren en per email versturen.

Collage.nl : collages maken (geen registratie nodig) Tutorial

Google Arts and Culture bijvoorbeeld inzoomen op details van kunstwerken, kunstenaars, objecten, tijdsgewricht, kleurgebruik et cetera

Infogr.am

DIY Virtual Reality

DRAW IT YOURSELF  handgetekende infographics

EdPuzzle leerling2020-Ed-Puzzle-flyer-final

Explanine everything leerling2020-Explain-Everything-flyer-final-1

Flashface app

Floorplanner: plattegrond tekenen.

Fotobabble: fotoverhaal maken (Engels, eenvoudig;)

Fotor : compillage, magazine

Framapad: teksten.

Glogster Multimedia poster maken. Tutorial

Google Art: kunst kijken. Mogelijk om je eigen galerij aan te maken.

Google Charts

Google maps; een route maken. Klik op routebeschrijving, type adres waar je heen wilt in en waar je bijvoorbeeld woont, (of klik een beginpunt aan op de kaart en bij het rode icoontje het eindpunt),  klik op andere route en vervolgens op stapsgewijs, lopen, fietsen, … Met plaatjes erbij klik op voorbeeld, klik op > om stappen af te sluiten. Wil je de route delen?  Klik op het wieltje onder blokje inloggen op kaart delen en insluiten.  Dubbelklik op de link die in het venster komt en plak hem bijvoorbeeld in een email. Tutorial.

Google Scetchup

GooseChase online speurtocht maken voor maximaal 25 personen of drie teams. Scholen kunnen tegen betaling een uitgebreide versie nemen. Bedenk opdrachten en voeg de GPS-codes toe. Bepaal bonuspunten en de gelimiteerde tijd voor het spel. Je bepaalt zelf of je er een toegangswachtwoord aan koppelt of niet.

Greenscreen: filmpje maken.

Jilster Tijdschrift glossy maken met school  jilster

Justapast.it: verhalen schrijven. Let op: de teksten die maakt zijn openbaar! Rechts in het menu kun je meteen de titel van je verhaal kwijt. In het bolletje onder extra aanpassingen. Die wordt dan meteen toegevoegd aan de url. Maak een printscreen zodat je de link niet vergeet of schrijf hem op. Plaatjes toevoegen? Ook die zijn dan openbaar! Klaar? Klik dan op publiceren onder het tekstvak. De tekst is later nog aan te passen. Onder notitie ‘werd gepubliceerd’ staat de opmerking: je kunt je notitie hier aanpassen met een url. Door die edit-url te delen, kun je er met iemand anders aan werken.

iEtherPad.com: teksten

Incredibox.com: rap maken: kies een geluid uit de onderste regel, sleep dat naar het poppetje, luister naar het geluid,  heeft het eerste poppetje een geluid dan krijg je er een nieuwe bij. Je kunt het poppetje laten zwijgen (luidspreker), solo (koptelefoon) of verwijderen (x) met muisklik of door muis bewegen over poppetje.

Kahoot: quiz maken.

Layar: interactieve laag maken. Bijvoorbeeld toevoegen aan een poster of magazine. Of product.

Linoit: prikbordmuur

Magisto : van foto’s een video maken

Mentimeter: stemmen tellen. Presentatie

Mindmup minsmap maken

Moovly: video en e-card maken; ook voor video’s die lijken op handgetekend.

Nearpod.nl leerling2020-Nearpod-flyer

Nieuwstool.nl : krant maken. Nieuws in de klas.

Omnigraffi stroomschema’s, diagrammen,

Paint: tekenprogramma op je computer.

Pecha Kucha 20 beelden in 20 seconden kern van een  verhaal, een project, … weergeven. Een soort van visuele elevator pitch.

Picozone.nl : minitijdschrift maken

Piktochart Infographics maken

PiratePad: teksten

Powtoon video-animatie

Prezi : presentatie maken. Tutorial.

Pixton: Stripverhaal maken. je kunt zelf één personage maken in voor eigen-gebruik-versie. In 10 stappen geef je kleren, kapsel, et cetera. Verder heb je verschillende stripstijlen. Er zijn kant-en-klare sjablonen. Daarbij kun je kiezen uit extra personen uit een personengalerij. tekstballonnen invullen. Op de site vind je allerlei voorbeeldfilmpjes. Vergeet niet om op te slaan.

Popplet: woordweb maken. Klik op maak een nieuwe popplet, geef het een naam, klik op make it so, dubbelklik op het scherm om je eerste tekstballon te maken, om het tekstballonvakje zie je bolletjes- wanneer je erop eentje klikt kun je een nieuwe tekstballon maken. Met de andere tekens kun je de kleur veranderen (vierkantje), tekst toevoegen (A) een plaatje toevoegen (via toutube, vimeo, je computer, flickr), in de ballon tekenen (potloodje), de ballon vervormen (hoekteken), of een opmerking erbij plaatsen. Door de kleurtjes van de ballonnen kun je laten zien wat bij elkaar hoort bijvoorbeeld. Klaar? Klik op share. Alleen voor jezelf? Meer mensen die je zelf kiest? Of iedereen openbaar? Kies je optie en klik op het linkteken om een link te maken. Tutorial.

Padlet: prikbordenmuur. Moodboard, brainstormmuur.  Voorbeeld boekbespreking / kunstbeschouwing: Cubisme

Poll Everywhere

PrimaryPad:

PhotoPlusx8

Sketchpad.io: kies in het menu links new. Dan heb je de keuze uit papier, dikte van de lijnen met pen, potlood, penseel; een kleurpalet, en tekenen maar. Met het gummetje rechtsboven kun je corrigeren. inkleuren kan met en zonder patroon. En met een emmertje kieper je een heel vlak vol. Let op: daar waar de lijntjes niet aansluiten, loopt de verf eruit! Door op het emoticonicoontje te klikken open je een veld waarmee je mensen, dieren, planten kunt inslepen. Of je kunt een afbeelding inladen (load your own image). Via opacity bepaal je grootte van de afbeelding.  Klaar? Dan kies je hoe je het wilt opslaan. Als PDF of als plaatsje (jpeg). Dan komt je tekening op een nieuwe pagina en kun je hem bewaren in het archief. Wil je meteen na het tekenen delen op social media, dan klik je op het wolkje. Denk er wel goed over na, want geplaatst is geplaatst. Email het anders eerst naar jezelf.

ScetchUp (gratis)

Socrative: meten van begrijpen van de les aan de hand van vragen.

Soundation tutorial audioclips; mixing

Sutori.com onder meer tijdlijn maken  Kickstarter-Sutori(1)

Storybird.com : prentenboek maken, gedichtenbundel maken .

Storify blogmaker

Straatpatronen Een stratenplan omzetten in een patroon betondorp GitHub

Swarmsketch  Met meerdere personen digitaal een tekening maken. Kan ook gewoon analoog, waarbij iedere persoon een bepaalde lijn of stuk toevoegt en zo een gezamenlijke tekening ontstaat.

Titanpad: teksten.

Teleblik De audiovisuele portal voor basisscholen, het voortgezet onderwijs en het MBO. Maak eigen fragmenten met de snijmachine en toon zelfgemaakte montages in de klas

 

Telecomix Pad: teksten

Thinlink: via beeldmateriaal uitleg geven. Interactieve afbeelding. Aan aanklikbare punten (tags) zijn informatievenstertjes gekoppeld die zich kunnen openen om te lezen of te bekijken. Tutorial artikel maaike ZijmZie voorbeeldje Manet

Tinkercad (tekenen en ontwerpen voor 3D printen)

Videolectures Engels

Voki : een bewegend persona poppetje

Wikipedia Zandbak (oefenpagina)

Wikipedia snelcursus  Wikipedia Portaal kunst en cultuur

Wikispaces

Quark Design Ipad tool

Quizmaker :

Queeky.com: tekenen.

Youtube Creator Studio: filmpje maken

andere 21ste skill apps

Advertenties