2D Wisselletter DOE-DENK

Neem de titel van een bestaande film en maak er een nieuwe titel van. Dat doe je door één letter in de titel te veranderen. Niet meer, niet minder: 1 letter, slechts één! Wow, daarmee krijgt de film ineens wel een heel andere onverwachte wending! Zeg nou zelf: het maakt een groot verschil of je film gaat over een beer of over een peer. Dat vraagt om een andere sfeer, andere mood, andere beelduitdrukking. Kortom: een ander ontwerp.

brotherbear

[Dankje Peter Sansom: met vermelding: goed gejat, is beter dan slecht bedacht (: ]

Om je op gang te helpen: gaat je film over de Pirates of the Caribbean  of over Pilates of the Caribbean of over Saving Private Ryan of Raving Private Ryan.Verander een letter en je krijgt filmtitels die in een heel andere richting gaan. Daar horen natuurlijk ook heel andere posters bij!

Dus ga ervoor. Nu mag je je wel onderdompelen in een zoektocht naar de perfecte makeover. Ga op zoek naar een titelverandering waarbij jijzelf ook passend (letter)beeld kunt maken en die ook nog eens de aandacht trekt. Door humor, spanning, romantiek, of…  Zou jij naar die film gaan?

Cardboard Box Office. Ik ben ook heel benieuwd naar uitwerkingen van filmtitels van eigen bodem!

setposters

cardboard box office –  filmposter  – filmposter maken  – grafisch design – poster ontwerpen

Variant 2: Verloren letter of Bonusletter

Spreekwoorden en gezegden geven kleur aan een taal. Volgens hetzelfde principe als de wisselletter kun je uitgaan van de verloren letter. Neem een bekend spreekwoord of gezegde en laat er steeds een letter in vervallen.  Graham Rawle’s  is er bekend door geworden.  Hij vulde met zijn humor een rubriek in de Guardian. Twee van zijn voorbeelden.

  • armour > amour / barking > baking
  • [wapenuitrusting-harnas / liefde, blaffen / bakken]
  • Krokodillentranen huilen > Krokodillentranen uilen.
  • Trekken aan een dood paard > Rekken aan een dood paard
  • Het klopt als een bus > Het kopt als een bus

Variant 3:

monster-van-fit-ness-1200 Snaveltruitjes

 

@Kunstschakel.nl

 

 

 

 

Advertenties